Maker faire – Oppsummering

Happy makers

To stykk ekstatiske Hackheimere på stand

Sist helg var nok tidenes høydepunkt for Hackheim, Maker faire Trondheim var en utrolig morsom, travel, stressende og ikke minst givende helg!

Vi har holdt den samme tråden som på mini maker faire på pstereo festivalen i fjor og på vår stand på pstereo pikniken i år, vi sørger for å stille med ting som appellerer for barna og i år var det da banan-keyboard, AR Sandbox, synth-spillende robotarm og ikke minst Hans Jørgen sine 3d-printa fløyter som dro sinnsykt mange barn til standen vår.

Vi hadde også med en del prosjekter som våre medlemmer stilte med som: Hans jørgen sin «Götterdammerung», Nixie klokke i betong, makerbot og masse 3d printa stasj, Stian sin Commodore64 med egen «ISP» for å laste programvare rett i minnet på commodoren fra en helt vanlig PC og Embret sine musikalske floppydisker.

Det morsomste av alt med å stå på stand for meg var uttrykket på ansiktene på ungene når de med stor tvil og en liten dose redsel la hånda på jordings-sitronen for å så ta på en banan som da lagde lyd, uttrykkene deres gikk fort fra småskremt til total ekstase og det kan kanskje være grunnen til at vi også sleit ut ekstremt mange bananer denne helga, Vi aner faktisk ikke hvor mange ganger vi har hørt første tredjedel av lisa gikk til skolen fremført på bananer, det er tydelig vis ikke mange unger som kan hele låta her i byen (her har dere noe å jobbe med byens musikklærere).

Hvor mange som var innom vår stand har vi ikke peiling på men på lørdag så det ut til at hver eneste unge hadde grå fingre fra sanda i AR sandboksen vår og det var konstant kø foran keyboardet så vi slo helt klart an!

Utenom det som skjedde på stand så var det noen talks fra andre makere på dagtid, mye morsomme stands å se på, høydepunktet for min del var uten tvil Zenta Robots, dette kan ha noe med at jeg er godt over gjennomsnittet interessert i roboter og disse var virkelig sexy maskiner, av andre ting i alle fall jeg siklet på var det da polarworks som hadde de mest elegante og generelt sexy 3d-printerne jeg har sett, norwegian creations sin rigg med en ekstremt stort graveringsmaskin som tegnet på papir og den generelle galskapen med standen til Omega verksted som hadde med seg en tesla coil som fikk alt av elektronisk utstyr innen 30 meter til å tryne hver gang de startet den og den heller livsfarlige/legendariske vaffelmaskinen deres.

På kveldstid var det også arrangement for makerne som stilte ut, på fredag var det en samling på vitensenteret, ikke pizza kveld på egon som jeg trodde, det var uka før (Ja jeg var passelig fortullet). Før de åpnet dørene på vitensenteret så dro noen av oss fra Hackheim på san sebastian som da var 5 meter unna standen vår og nærmeste sted man kunne få seg en øl sammen med noen karer fra Bitraf som er vårt nabo hackerspace i Oslo samt noen av gutta i polarworks og enda flere folk som jeg ikke helt har kontroll på hvor var fra.

Videre gikk turen til Vitensenteret hvor vi fikk servert velkomstdrinker og kjøpt øl mens man gikk rundt på senteret å lekte med alt de hadde å by på der (snakk om å være 12 år igjen!, bortsett fra alkoholen da), fi fikk også «gleden» av å se Alf Egil Bogen som da er styreleder i Trondheim makers og ikke minst en av mennene bak den ikke rent lite legendariske AVR mikrokontrolleren i bar overkropp uten at jeg skal gå mer inn på den saken. Lørdag kveld var det avslutningsfest på Supa som nok en gang var et trivelig arrangement og mange visittkort ble utvekslet uten at jeg helt klarer å koble ansikt opp imot navn enda.

Alt i alt så må jeg bare si at årets maker faire var kjempemoro og vi har allerede snakket om planer for neste års stand og til slutt så må jeg takke Thor Elvin, Hallvard, Hans Jørgen, Sindre, Stian, Rune, Embret og Runar for en kjempeinnsats og for en flott helg! Jeg må også takke Tuva som er Hans Jørgen sin datter for at hun holdt kustus på alle barna som venta på å få egen 3d-printet fløyte.

Under har jeg lagt ved en lang liste av bilder etter som at jeg ikke har fikset noen flott slideshow løsning på sidene enda.

2014-08-30 10.32.07

vi fikk til slutt liv i sandkassa vår og den ble utrolig stilig!

2014-08-30 11.10.24

Denne har mye potensiale til å skremme vannet av folk http://zentasrobots.com/

2014-08-30 11.10.32

Sa du sci-fi? http://zentasrobots.com/

2014-08-30 11.27.29

Polarworks sin prototyp 3d printer som benytter seg av polare koordinater
http://polarworks.no/

2014-08-30 11.27.49

Tegnerobot http://www.norwegiancreations.com/

2014-08-30 11.31.10

Shapeways kan printe 3d modeller i de fleste materialer

2014-08-30 11.33.05

Det var et fly på torget, de fikk streng beskjed om at flyet måtte ankomme på henger og ikke via lufta på forhånd.

2014-08-30 11.42.51

Folkeliv på torget

2014-08-30 11.51.49

Omega Verksted sin grill

2014-08-30 15.26.16

Nok en gang Zenta robots, fordi jeg også vil ha sånne leker!
http://zentasrobots.com/

Publisert i Blogg

Legg igjen en kommentar