November news: (generalforsamling, makercamp, nye lokaler)

Hei!

Som et nytt og forhåpentlig vis nyttig tiltak så satser vi i kjernen på å prøve å skrive et månedlig (sånn cirka) «nyhetsbrev» for å holde våre medlemmer og andre interesserte oppdaterte på hva som skjer på Hackheim.

Oppsummering av generalforsamling

Omsider var generalforsamlingen for 2014 fullført og mens referat renskrives og de siste formaliteter blir unnagjort så tenkte jeg det passet seg med en kjapp oppdatering om utfallet av møtet og hva som skjer fremover.

Først og fremst så ble da generalforsamling avholdt og godkjent, nytt styre ble valgt og består nå av styreleder: Nikolai Ovesen og nestleder: Erlend Husdal Landrø, Nikolai har vært kjernemedlem siden våren 2013 og Erlend har vært kasserer siden vår spede begynnelse og er en av stifterne av Hackheim, Torbjørn Kvåle ble innvalgt som ny kasserer til Erlends store lettelse, Thorbjørn har vært medlem og et kjent ansikt på Hackheim det siste året og det settes stor pris på at våre medlemmer ønsker å bidra med å holde hjula i gang.

Thor Elvin og Snorre som var henholdsvis styreleder og nestleder samt stiftere har da gitt fra seg vervet og vi i det nye styret takker for alt de har bidratt med hittil og vi håper på å fremdeles ha de som ressurspersoner i miljøet.

Det to saker på agendaen

  1. Det har blitt gitt midlertidig dispensasjon til styret for å endre medlemsavgift uten ekstraordinær generalforsamling for å kunne sikre økonomien vår når vi nå skal inn i nye lokaler.
  2. Formaliteter rundt tilgang til lokaler og utstyr har blitt utbedret med tanke på å gi betalende medlemmer fortrinn til dette samt at vi har tatt forbehold for at 24/7/365 tilgang til lokalet kan være en fremtidig problemstilling.

Makercamp – Fosen

21. – 22. November avholdes det makercamp på Brekstad, dette vil være en slags mini-makerfaire hvor det holdes workshops og det vil være stand, vi på Hackheim har blitt spurt av Trondheim Makers om vi ønsker å delta og dette har vi da sagt ja til og vår plan er å ha en liten stand, det vil ikke være noe i nærheten av den massive standen vi hadde på Makerfaire men vi håper å få vist oss fram og hjelpe til å inspirere folk på Fosen til å ta frem loddebolten.

Vi skal også stille med en loddeworkshop hvor deltagerne får prøvd seg på lodding og å lage en liten robot som er utviklet av Trondheim Makers.

Har du lyst til å bli med på en liten helgetur med kule folk og samtidig bidra til å spre makerspiriten utenfor bygrensene? ta kontakt med kjernen(at)hackheim(dot)com.

Nye lokaler

Sist men langt i fra minst så er det da også på tide å oppdatere folk om fremgangen med de nye lokalene i Munkegata, som dere kanskje har forstått så jobbes det intenst i kulissene med denne saken, som mange av dere kanskje har hørt så har det da vært forespeilet innflytting i løpet av første kvartal neste år, denne tidsrammen står fremdeles og som planen er nå så vil rå-bygget være klart tidlig på nyåret og da tas bygget over av våre fremtidige utleiere, så vær forberedt på å fyre opp under dugnadsinnsatsen da vi skal legge inn en skikkelig innsats før vi flytter inn slik at vi kan ha et kult og ryddig lokale.

Hvor i bygget Hackheim skal befinne seg er nå mer eller mindre spikret og vi skal da disponere lokaler på omtrent 40m² i bakkant av første etasje slik at vi har muligheter for adgang via veita bak utenfor åpningstider i Baren som går under prosjektnavnet «spillbar» som vil ligge i fremkant mot Munkegata. Vi har også tilrettelagt for å kunne disponere et areal i kjelleren til støyende og skittent arbeid slik at folk kan jobbe i fred og ro oppe i første etasje, vi har også muligheter for å disponere møte/kursrom oppe i coworkingspacet i andre etasje.

I nærmeste framtid vil det avholdes en workshop/idemyldring sammen med folkene bak «Spillbar» og «work-work» og Studio Beta som er et arkitekt/designer kollektiv litt i samme stil som Hackheim og i den sammenheng ønskes det gjerne at folk fra Hackheim stiller opp for å hjelpe til med å utforme bygget.

Nok en gang så er det bare å ta kontakt med kjernen på kjernen(ætt)hackheim(dått)com eller ta kontakt med en av oss direkte om du ønsker å være med eller har noen andre spørsmål/kommentarer.

 

Publisert i Blogg

Legg igjen en kommentar